بیوگرافی دکتر مسعود مولوی (مخترع و دانشمند ایرانی)

ساخت وبلاگ
 

مسعود مولوی وردنجانی (متولد: ۲۸ فروردین ۱۳۶۵) دانشمند، مبتکر و مخترع ایرانی است. مولوی در سال ۲۰۱۰ به خاطر کار برروی پروژه ساخت «پیشرفته ترین سامانه هوش منصوعی جهان» برندهٔ جایزه ویژه آکادمی اختراعات کره جنوبی شد. وی در سال ۲۰۱۴ از دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه آریزونا در رشته هوش مصنوعی در مقطع دکتری تخصصی (پی اچ دی) فارغ التحصیل شد. روزنامه خراسان در شهریورماه۱۳۸۶ طی گزارشی تمام صفحه خود تحت عنوان "ایران با ساخت روبات پرنده آمریکا و ژاپن را پشت سر گذاشت" به مصاحبه با دکتر مولوی سازنده و مدیر پروژه ساخت این روبات پرنده پرداخت.

و از آن تاریخ از وی بارها در رسانه ها بعنوان یکی از دانشمندان نظامی ایران یاد می شود.

 MASOUD MOLAVI

زمینهٔ تحقیقاتی او درهوش مصنوعی عموماً طراحی الگوریتم باقابلیت پردازش سریع داده ها مشتمل بر بازشناسی الگو، شبکه‌های عصبی مصنوعی با چند لایه پنهان، مبتنی بر هندسه هم‌تافته بود. مولوی در سال ۲۰۰۸ ضمن راهیابی به فینال مسابقات جام جهانی کامپیوتر CIIs توانست با پیروزی بر دیگر رقبای خود مدال طلا جام جهانی اختراعات کامپیوتر را بدست آورد.

زندگی و تحصیلات

مسعود مولوی در ۲۸ فروردین ۱۳۶۵ (۱۷ آوریل ۱۹۸۶) در اصفهان به دنیا آمد. مولوی دوران متوسطه را در رشته ساختمان در هنرستان فنی و حرفه ای شهید نواب صفوی شاهین شهر-اصفهان پشت سرگذاشت و در رشته مهندسی عمران وارد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد-اصفهان گردید. آموخته های وی در زمینه برنامه نویسی و الکترونیک در این دوران باعث شد تا جذب یک تیم تحقیقاتی روباتیک دانشگاهی در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان شود.

مسعود مولوی در دوران تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد هسته روباتیک دانشگاه متشکل از چند تیم را بنیان نهاد و نخستین روبات انسان نمای ایرانی جهان را در سال ۱۳۸۵ طراحی و ساخت.

تمامی شبکه های خبری تلویزیونی ایران در پائیز همان سال خبر "دستیابی ایران به نوع پیشرفته ای از فناوری هوش مصنوعی" و مصاحبه های مفصل علمی و تخصصی را با مسعود مولوی پخش کردند.

مرحوم آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس وقت مجلس خبرگان رهبری و مجمع تشخیص مصلحت نظام به همراه جمعی از اساتید دانشگاه چندین نوبت بازدید اختصاصی و ملاقات های متعهدد از این دستاورد و سامانه هوش مصنوعی طراحی شده توسط وی دیدن و تقدیر کرد. هاشمی رفسنجانی از همان سال تا وفاتش رابطه نزدیک و خوبی با مولوی داشت و از حامیان اصلی فعالیت های علمی مسعود مولوی بشمار میرفت. او در تجلیل و تقدیر از فعالیت ها و دستاورد های مسعود مولوی طی سخنرانی که در سال ۱۳۸۶ در جمع اعضای مرکز تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد گفت: "این منطق اسلامی است که ما باید عالم و مومن باشیم و با این سرمایه میتوانیم کشورمان را پیش ببریم. کیست که عاشق پیشرفت ایران نباشد؟ و کیست که منکر باشد که ایران بدون علم نمیتواند پیشرفت کند؟ کیست که قبول نکند که الان ضعف دنیای اسلامی و جهان اسلام بخاطر ضعف و عقب افتادگی در دانش است و پیشرفت کشور های غرب قطعا معلول پیشتازی آنها در علم و دانش است؟! وقتی که این مفروضات، مفروضات غیر قابل تردید مطرح است، بنابر این ماباید خداوند را شکر کنیم. شما هیچوقت از سرزنش خار مغیلان نرنجید و در همین حرکتی که دارید با استقامت بیشتر و تلاش بیشتر و مضاعف کردن حرکتتان کار را به جایی که مطلوب همه ماست انشالله میتوانید برسانید. وقتی یک چنین دستاوردی داریم و پیش خداوند، پیش ملت مان و در مقابل قضاوت تاریخ ما سرفرازیم. شما با سرفرازی و با افتخار راهی که انتخاب کرده اید ادامه بدید و مطمئن باشیدکه بعضی از موزی گری های که انجام میشه نسبت به این حرکت اساسی شکست میخورد ولی خب ممکن است همیشه یک امواجی ایجاد میکنه شما باید خیلی قوی تر از اینها باشید. با مقاومت های جانانه میشود کار بزرگ کرد و کار بزرگ را نمیتوان بدون زحمت انجام داد.

 


وی همکاری های گسترده ای را در زمینه طراحی و ساخت هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد) با وزارت دفاع ایران آغاز کرد و در سال ۱۳۸۶ مدیریت پروژه ساخت روبات پرنده بالزن برای یکی از نهادهای نظامی کشور را برعهده گرفت و به همراه تیم خود توانست با ساخت روبات پرنده آمریکا و ژاپن را که از پیشگامان این عرصه در جهان بودند پشت سر بگذارد.

مولوی، برندهٔ مدال طلای مسابقات جهانی اختراعات ITEX در سال‌های ۲۰۰۷(کوالالامپور، مالزی) و ۲۰۰۸(فرانسه) شد و در این سال به‌عنوان نخستین دانشمند ایرانی راه پیداکرده به مسابقات جام جهانی کامپیوتر CIIs راه یافت و در مرحله نیمه نهایی مسابقات در دانشگاه ملی تایپه (تایوان) توانست با پشت سرگذاشتن رقبای خود به فینال مسابقات راه یابد. وی نخستین دانشمند ایرانی بود توانست مدال طلای مسابقات جام جهانی کامپیوتر۲۰۰۸ (سوجو، چین) را بدست آورد.

پخش تصاویر و ویدیوهایی از او در حال پرواز داخل بالگردهای نظامی ایران بر فراز منطقه خان طومان ، سوریه در جنگ علیه تروریست های داعش و حضور وی در بسیاری از پروژه های تحقیقاتی نظامی ایران باعث شد تا از مسعود مولوی به‌عنوان یکی از ده دانشمند نظامی برتر ایران یاد شود. او در سال ۱۳۹۴ موفق به اختراع یک نوع لامپ برای استفاده روشنایی با مصرف برق تقریبا صفر شد. این لامپ به نازکی برگه کاغذ و انعطاف پذیر است. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در تابستان ۱۳۹۴ با تهیه یک ویژه برنامه تلویزیونی از شبکه دو صداو سیمای جمهوری اسلامی ایران ضمن مصاحبه اختصاصی با دکتر مسعود مولوی به معرفی اختراع لامپ کاغذی پرداخت. در این مصاحبه دکترمولوی عنوان کرد هم اکنون مالک چند شرکت دانش بنیان حوزه فناوری های نوین و ساکن تهران است.

 تحصیلات 

او سپس در سال ۱۳۸۸ مدرک کارشناسی خود را در رشتهٔ نرم افزار از دانشگاه تهران و دکتریِ خود را در سال ۲۰۱۴ از دانشگاه آریزونا در رشته هوش مصنوعی گرفت. مولوی چند ماه بعد به ایران بازگشت.

اختراعات

  • ابداع الگوریتم چندوجهی پردازش سریع در حوزه هوش مصنوعی برای یک سیستم هوش مصنوعی دارای موتور پردازش و تشخیص گفتار(NLP)، بازشناسی گفتار (Speech Recognition)، موتور استنتاج، هماهنگ سازی تصاویر صورت انسان همراه با گفتار، موتور تولید گفتار(TTS) با قابلیت های دستور پذیری گفتاری و صوتی (Voice Command)،یادگیری ماشین ، تصمیم گیری و انتخاب که پس از گذراندن بررسی های فنی و دانشگاهی و اخذ تائیدیه از دانشگاه صنعتی اصفهان ، دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران)،دانشگاه آزاد اسلامی ، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران ، وزارت علوم تحقیقات و فناوری با شماره: ۳۸۷۵۲ در اداره کل ثبت و مالکیت صنعتی کشور به ثبت رسیده است. این اختراع همچنین در سازمان ثبت اختراعات اروپا و سازمان جهانی مالکیت فکری ملل متحد WIPO به مدت بیست سال به نام مسعود مولوی به ثبت رسیده است.در رسانه ها با توجه به تائیده های علمی و مدال های جهانی کسب شده توسط این اختراع از آن بعنوان پیشرفته ترین سامانه هوش مصنوعی جهان یاد میشود.
  • لامپ نازک انعطاف پذیر و شفاف با مصرف برق نزدیک به صفر اختصاراً "لامپ کاغذی"

موفقیت مجددخانم نسترن مرادزاده در المپیاد دانشجویی مهندسی کامپیوتر...
ما را در سایت موفقیت مجددخانم نسترن مرادزاده در المپیاد دانشجویی مهندسی کامپیوتر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : curiousstudents بازدید : 241 تاريخ : چهارشنبه 13 دی 1396 ساعت: 21:13